кадър Нова телевизия Редактор: Заражда се сблъсък между ИТН и ГЕРБ за

...
кадър Нова телевизия Редактор: Заражда се сблъсък между ИТН и ГЕРБ за
Коментари Харесай

ГЕРБ и ИТН ще влязат в конфликт за броя на мандатите, прогнозира Таня Буруджиева

кадър Нова телевизия 

Редактор: 

Заражда се конфликт сред Има Такъв Народ и ГЕРБ за броя на мандатите в идващото Народно заседание, това сподели в студиото на „ Пресечна точка ” по Нова телевизия политологът доцент Таня Буруджиева. Тя изясни, че поради близкия брой на гласовете двете партии могат да се окажат с идентичен брой депутати в идващия парламент. Това обаче слага въпроса на кого първо би трябвало да бъде връчен мандат за сформиране на държавно управление. Вероятно това е и повода ГЕРБ да желае оставката на ЦИК, допусна Буруджиева.

Тя разяснява и предлагането на Слави Трифонов за държавно управление на малцинството, като сподели, че най-големият риск е то да не бъде подкрепено от останалите групи в Народното събрание. Тя напомни, че даже и при цялостно болшинство, Симеон Сакскобургготски е предложил другите партии за вземат участие в съставянето на кабинета. „ Това е потребният ход ”, сподели политоложката.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР